starforlifechristine.blogg.se

Konsertdagen!

Publicerad i Arbetets fortskridande + reflektioner,

Konserterna är över allt gick så bra som det kunde ha gått! Vi hade egentligen inga problem överhvuvudtaget utan allt flöt på precis som vi önskade. Det var en jätterolig och framförallt mäktig dag att få vara med om!!

Vi kom till skolan vid 10tiden och började då med praktiska saker som att lyfta bänkar, smycka entrén i afrikansk/Star for life-anda och vek program. Vid 12 kom alla körelever och Star for life-kören + Triple and Touch och repeterade tillsammans. Vid 2-tiden åkte vi sedan och köpte pizza till alla som varit igång sedan tidigt på morgonen, dvs vi i projektgruppen, Star for life, Sammis resurser, Sue, Jakob och Kristy. Till köreleverna hade VRG:s föräldraförening fixat fika. 

Konserterna började sedan vid klockan 16 respektive 19.  I informationsmailet som skickades ut några dagar innan skrev vi att det var insläpp från och med 45 minuter innan konserten började och som tur var så uppstod aldrig det kaoset som vi farade! Vi trodde att alla skulle komma samtidigt, men alla kom väldigt utspritt från och med 45 minuter till och med 1 minut innan konserterna började, så det blev aldrig kö. Vi hade organiserat det så att två av oss satt nere i entrén och delade ut köpte biljetter, två stod i dörröppningen till aulan och tog emot biljetter/delade ut program och resten befann sig i aulan och såg till att folk inte lämnade luckor mellan sig när de slog sig ner på sätena. Detta var nämligen väldigt viktigt, då vi som tidigare nämnt hade sålt varenda stol till båda konserterna. Alla som hade köpt biljetter kom dock inte, detta var dock bara bra för oss då många ville köpa biljetter direkt på plats, alltså kunde vi sälja ännu mer. 

I slutet av konserterna fick vi gå upp på scenen och överlämna en check till Star for life. Det kändes otroligt bra att få sådan uppskattning och det var en häftig känsla att lämna över så mycket pengar och att äntligen få se resultatet av det vi jobbat mot så länge! Vi i projektgruppen hade även fixat en liten present till Sue som hon fick i slutet på kvällen, det kändes inte mer än rätt att hon också skulle få lite uppskattning, visst har vi i projektgruppen skött biljettförsäljningen men om det inte varit för Sue skulle konserterna inte ens ägt rum på skolan överhuvudtaget!

Efteråt fick vi mycket lovord från Star for life, Maria Green som är ansvarig över konserterna i Sverige uttryckte sig "Om alla skolor arbetade som ni så skulle mitt jobb vara det enklaste i världen". Star for life vill även att vi skriver en artikel till dom om hur vi har arbetat som grupp, de var väldigt intresserade av hela vårt upplägg med arbete i projektgrupp, då det vanligtvis brukar vara kommunen som sköter försäljningen, och i och med att vårt arbete fungerade så bra vill de att vi ska vara som en inspirationskälla för fler skolor. 

Det enda jag var missnöjd med var hur Star for life betedde sig efter konserterna. De hade en försäljning av gåvobevis, skivor m.m. men skötte det inte snyggt enligt mig. De stod och skrek och nästan tvingade folk som sett konserten att köpa något. Den goda stämningen som hade byggts upp innan och under konserten förstördes därmed lite och folk fick nästan springa ut för att inte tvingas på att köpa något. Jag tycker det hade räckt med om dom hade stått vid ett bord och skött försäljningen. Det bästa för alla företag är de långvariga kunderna, de som pratar gott om företaget och på så sätt ger företaget gratis marknadsföring. Star for lifes agerande tror jag dock inte resulterar i detta i lika stor utsträckning som det hade kunnat. Kanske att deras skrikande fick dem att sälja några fler gåvobevis än de annars hade gjort på plats, men långsiktigt är jag tveksam på om de tjänar på det. Om de bara låtit alla människor lämna skolan i den eufori som alla befann sig i efter konserterna, skulle alla behållt ett bra minne av Star for life och chansen att man stöttar dom senare i livet och med mer än en cd-skiva är då större.  

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela